ПОРАДИ ЛЮБИТЕЛЯМ«ТИХОГО ПОЛЮВАННЯ»

Як запобігти отруєнню грибами:

Перш ніж вживати гриби-поміркуйте чи варто ризикувати своїм життям та здоров'ям. Збирайте лише ті гриби, які добре знаєте;

Відмовтесь від збирання та вживання пластинчатих грибів (смертельно небезпечна бліда поганка може бути схожа на пластин­чаті гриби - печериці, сироїжки, шампіньйони);

Не збирайте гриби поблизу автодоріг, сховищ отрутохімікатів, сміттєзвалищ, промислових підприємств, залізниць, в міських парках (гриби мають властивість накопичувати з навколишнього середовища токсичні речовини);

Не купуйте дикорослих грибів на ринках (невідомо де і коли вони були зібрані);

Не давайте їсти гриби дітям (дитячий організм більш вразливий до грибної отрути);

Не куштуйте сирих грибів;

Не збирайте старих, перестиглих, червивих грибів;

Перед приготуванням гриби необхідно протягом 10-15 хв. проварити в підсоленій воді (відвар необхідно вилити);

Ур а з і:

Появи симптомів отруєння грибами (біль в животі, блювання головний біль , пронос ) необхідно негайно звернутись за кваліфікова­ною медичною допомогою (до надання медичної допомоги потрібно декілька разів промити шлунок розчином соди або світло-рожевим роз­чином марганцю);

При отруєнні ні в якому випадку не вживати алкоголь ( він лише посилює дію грибної отрути).

Дотримання цих простих правил може зберегти ваше здоров'я і навіть життя