Санітарно-епідемічні вимоги до суб’єктів господарювання

в умовах адаптивного карантину.

Засновники/суб'єкти господарювання повинні здійснювати оцінку ризиків щодо спроможності закладу забезпечити належне виконання цих рекомендацій, у тому числі щодо наявності підготовленого персоналу, матеріально-технічного забезпечення та враховувати їх при прийнятті рішень щодо відновлення роботи в умовах карантину.

Суб'єкт господарської діяльності/ засновник повинен забезпечити:

• працівників п'ятиденним запасом засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів і організувати контроль за їх використанням;

• навчання працівників правилам використання засобів індивідуального захисту, їх утилізації та контроль над дотриманням цих правил;

• наявність рідкого мила та паперових рушників в санвузлах;

• інформування щодо встановлених обмежень та умов обслуговування при вході до закладу, при проведенні телефонних записів та на офіційних сторінках в мережі Інтернет та соціальних мережах;

• дезінфекцію поверхонь не рідше, ніж кожні 2 години та відразу після закінчення занять;

• вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів;

• провітрювання приміщень протягом не менше 15 хвилин перед відкриттям та почергове провітрювання кімнат протягом дня;

• централізований збір використаних засобів індивідуального захисту (ЗІЗ), паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;

• недоступність контейнерів (урн) для використаних ЗІЗ, запасів дезінфікуючих засобів та засобів для прибирання для дітей;

• тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику, визначених відповідно до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (СОVID-19)», затверджених наказом МОЗ України від 28.03.2020 № 722.

Працівники повинні:

• регулярно мити руки з рідким милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на 2 години, та після відвідування громадських місць, використання туалету, прибирання, обслуговування тощо;

• утримуватись від контактів з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань - кашель, лихоманка, ломота в тілі тощо;

• самоізолюватись у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.

https://dn.gov.ua/ua/news/sanitarno-epidemichni-vimogi-do-subyektiv-gospodaryuvannya-v-umovah-adaptivnogo-karantinu?v=5f8991de9896a